تعقل و تفکر
انسیة الحوراء
گفتگو درباره شخصیتی که حور است و به صورت انسان در آمده بسیار سخت و دشوار است، انسانی را می طلبد که در حد و اندازه آن بانوی بزرگوار باشد. پژوهش گران دانش منطق می گویند :« معرف باید اجلی از معرف باشد» یعنی تعریف کننده شئ یا باید در حد آن شئ و یا بالا تر از آن باشد. با این مقدمه می یابیم ، برای شناختن این بانوی بزرگوار راهی جز مراجعه به فرمایشات اهل بیت (ع) نداریم .
باید توجه داشت که در تعریف و بیان حقایق، نباید دچارافراط و تفریط شویم ، نه مانند غالیان، اهل بیت (ع) را تا حد الوهیت بالا ببریم ونه مانند برخی کج فهمان ،آنان را از حد انسانهای معمولی نیز پایین تر معرفی کنیم . روایتی از معصوم (ع) به تواتر نقل شده که فرمودند:« ما را خدا قرار ندهید ودر فضل ما هر چه خواستید بگویید »
تولد آن حضرت
ازعوامل تربیتی و تکاملی انسان ، سه عامل ( پدر ومادر، غذا ، محیط ) می باشد.
آن بانوی بزگوار، پدری چون حضرت محمد (ص) دارد که اول شخص عالم امکان است و مادری همچون ام المومنین خدیجه (س) که جزو زنان برتر عالم است . رسول گرامی اسلام فرمودند : از مردان افراد زیادی به کمال رسیدند و از زنان به کمال نرسیدند مگر چهار نفر 1-آسیه زن فرعون 2- حضرت مریم 3 – حضرت خدیجه 4 حضرت زهرا (س) .
رسول خدا (ص) چهل روز قبل از انعقاد نطفه آن بانوی بزرگوار، ماموریت یافتند تا در غار حراء به عبادت وبندگی بپردازند و پس ازآن به منزل برگشته و ازغذای بهشتی(که توسط فرشتگان نازل شده بود )میل فرمودند تا نطفه برترین بانوی عالم منعقد گردد.
کوثر یا خیر کثیر
آیات سوره مبارکه کوثر در شان و منزلت حضرت صدیقه (س) نازل شده است و خطاب به رسولش که ای رسول : « ما به تو خیر کثیر عطا کردیم » و چه خیری از این بالاتر، همگی می پنداشتند ازدیاد نسل از فرزند ذکور است ؛ ولی سوره مبارکه کوثر خط بطلانی بر این پندار کشید و همگی دیدند که ذریه رسول خدا تمامی از فرزندان حضرت زهرا (س) می باشند .
کفو و همتای حضرت علی (ع)
وقتی به آیاتی که در فضایل حضرت امیر (ع) است مراجعه می کنیم می بینیم که حضرت زهرا(س) نیزدر برخی از آن فضایل با حضرت امیر(ع) شریک است. به عنوان نمونه :
1- در داستان توبه حضرت آدم یکی از کلماتی که به واسطه آن توبه آدم پذیرفته شد اسم مقدس حضرت زهرا (س) بود سوره بقره /37
2- در داستان مباهله با نصارای نجران آن بزگوار در کنار حضرت امیر حضور دارد سوره آل عمران / 61
3- در امتحان حضرت ابراهیم (ع) که بعد از آن حضرت ابراهیم به مقام امامت رسیدند ، حضرت زهرا جزء آن کلمات بودند سوره بقره /124
4- یکی از اسامی که حضرت نوح برای ایمنی از طوفان در جلوی کشتی نوشتند ، اسم مبارک ایشان بود
5- آیه تطهیر و یکی از اصحاب کساء سوره احزاب / 33
بهشت بوی فاطمه می دهد نه فاطمه بوی بهشت
پیامبر اکرم (ص) گاهی اوقات حضرت زهرا (س) را می بوییدند و این عمل حضرت اعتراض برخی زنانش ؟ را برانگیخت( و شاید این اعتراض از حسادت بود ) که فاطمه بزرگ است و صلاح نیست او را ببوسی و ببویی ؟؟... حضرت رسول فرمودند:« هر وقت دلم برای بهشت تنگ می شود فاطمه ام را می بویم و از او بوی بهشت استشمام می کنم »
البته باید توجه داشت که این افتخار بهشت است که بوی فاطمه بدهد.
چرا فاطمه
حضرت صادق (ع) فرمودند : انما سمیت فاطمه بفاطمه لا لنا س فطموا عن حق معرفتها = فاطمه را فاطمه نامیدند چونکه مردم از شناخت حقیقت اوجدا و عاجزند.
آری من ادرک فاطمه فقد ادرک لیلة القدر ولی چه کسی اورا شناخت ؟ یاد روایتی از رسول خدا افتادم که فرمودند : یا علی نشناخت مر مگر تو و فاطمه و نشناخت تو را جز من و فاطمه و نشناخت فاطمه را جز من و تو .
جهان فردوس برین سرشته با آب و گلت
به گل مقابل چو شدی خجل شد و منفعلت
توئی توئی روح نبی ز سوی حق منتخبی
که آیت کوثر او به شان تو قد نزلت
اذا السماء انفطرت اذاالنجوم انکدرت
به محضر عدل خدا به روز محشر سئلت
که فاطمه دخت نبی عطای حق رکن علی
به دست آن قوم شقی بای ذنب قتلت
اللهم انی اسئلک بفاطمة وابیها و بعلها و بنیها و سر المستودع فیها ان تصلی علی محمد و آل محمد و احشرنا معهم فی الدنیا و لآخرة